Simonlyvergelijken.net

De Nederlandse overheid stuurt op maandag 5 december rond 12.00 weer een controlebericht uit via NL Alert. Wie het bericht ontvangt, weet dat zijn of haar smartphone op de juiste manier is ingesteld.

Noodsituaties via NL Alert

Het systeem is bedoeld als berichtensysteem voor rampen en calamiteiten. Als er iets gebeurt, kan de overheid mensen in de omgeving informeren met behulp van een tekstbericht. Om te testen of het systeem goed werkt en de smartphones van Nederlanders goed zijn ingesteld, wordt een controlebericht verstuurd.

Wie het bericht niet ontvangt, wordt geadviseerd de instellingen van het toestel te controleren of te controleren of de smartphone wel geschikt is voor het ontvangen van dit soort berichten.

5 december bericht

Op maandag 5 december stuurt de Nederlandse overheid weer een controlebericht. In het bericht zal duidelijk worden aangegeven dat de ontvanger geen actie hoeft te ondernemen. De overheid stuurt de controleberichten twee keer per jaar.

De eerste controle van dit jaar was in juni. Toen werden controleberichten voor NL Alert ook via 4G verstuurd. Sinds eind 2015 zijn Nederlandse providers verplicht de berichten van NL Alert ook te kunnen verspreiden via de 4G-netwerken.

Belangrijk instrument

NL Alert wordt één van de belangrijkste instrumenten om mensen in Nederland te informeren bij rampen of calamiteiten Begin deze maand maakte het Ministerie van Veiligheid en Justitie bekend het huidige luchtalarm-systeem in 2020 definitief uit te schakelen en te ontmantelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *