Simonlyvergelijken.net

Ook de mobiele aanbieders Tele2 en Simyo maken hun nieuwe tarieven voor het gebruik van een mobiele telefoon in het buitenland bekend. De nieuwe tarieven zijn fors lager dan voorheen. De providers passen hun tarieven aan, omdat de Europese Unie nieuwe regels invoert op 30 april.

Nieuwe tarieven

Tele2 rekent vanaf 30 april voor uitgaande gesprekken in andere EU-landen 6 cent per minuut. Inkomende gesprekken worden gratis. Een SMS-bericht kost vanaf 30 april nog maar 2 cent per bericht. Mobiel internet kost 6 eurocent per minuut.

Simyo heeft haar klanten een e-mail gestuurd waarin de provider de nieuwe prijzen bekendmaken. Bellen, sms’en en internetten worden vanaf 2017 verrekend met de bel- en internetbundels. Vanaf 30 april wordt bellen verrekend met de belbundel, maar betaalt de klant ook 6 eurocent per minuut. Gebeld worden kost een eurocent per minuut. Het versturen van een sms kost één sms uit de bundel en 2 eurocent toeslag. Internetten gaat vanuit de databundel, plus 6 eurocent per MB.

Tijdelijk alleen toeslag

Simyo rekent voorlopig alleen een toeslag. Daarom gelden er tijdeljk lagere tarieven. Zodra de mobiele aanbieder wel Nederlands verbruik kan berekenen, ontvangen klanten daarvan een bericht.

In 2017 sturen de beide providers nog een bericht. Vanaf dat moment kunnen klanten in het buitenland gebruikmaken van hun Nederlandse bundels.

Druk vanuit de Europese Unie

De Europese Unie voert op 30 april nieuwe regels in. Onder druk van de Unie moeten de telecomproviders hun tarieven voor gebruik in het buitenland, de zogenaamde roamingtarieven, aanpassen. De nationale tarieven gelden dan als uitgangspunt voor de bepaling van de tarieven die gelden in andere EU landen.

Om de overgang niet te snel te laten verlopen, mogen providers het komende jaar nog bovenop de nationale tarieven een toeslag berekenen. Vanaf 2017 verdwijnen de roamingtarieven helemaal en betalen klanten in andere EU landen dezelfde tarieven als in eigen land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *