Simonlyvergelijken.net

Tele2 heeft een belangrijke stap gezet. Alle nieuwe klanten van Tele2 bellen voortaan namelijk via het eigen 4G-netwerk. Daarmee maakt de provider een stap naar onafhankelijkheid van andere aanbieders.

Alleen voor nieuwe klanten Tele2

Het bellen via 4G is alleen voor nieuwe klanten van de mobiele aanbieder. Wie sinds afgelopen vrijdag klant is van Tele2 en een geschikte smartphone heeft, kan gebruikmaken van bellen via 4G. Daar hoeft de klant niets voor te doen; alles gaat automatisch.

De provider is een bijzondere mobiele aanbieder. Het is wereldwijd de enige provider met alleen een 4G-netwerk. Voor verbinding met 3G en 2G heeft de provider contracten met eigenaren van andere netwerken, maar Tele2 wordt nu steeds onafhankelijker.

Contract

Omdat niet alle telefoons van alle klanten het 4G-netwerk volledig ondersteunen, heeft de mobiele aanbieder nog steeds een overeenkomst met T-Mobile. Op die manier kunnen mensen die via 3G of 2G verbonden zijn nog steeds bellen, sms’en en internetten. Het is overigens een publiek geheim dat Tele2 het liefst zelfstandig wil worden en daarmee de overeenkomst met T-Mobile zou willen beëindigen.

Voice over LTE

Bellen via 4G heet in vaktermen ‘Voice over LTE’, of VoLTE. Inmiddels maken al 150.000 klanten van het telecombedrijf daar gebruik van. De provider heeft de nieuwe techniek namelijk in de afgelopen maanden gefaseerd uitgerold. Steeds meer klanten kregen toegang tot het nieuwe netwerk. Vanaf nu krijgt iedereen die een nieuw abonnement afsluit toegang tot VoLTE. Voorwaarde is dan wel dat de klant een geschikte smartphone heeft.
Volgens Tele2 zijn er 18 smartphones die voldoen aan de eisen voor VoLTE. Dat zijn bijvoorbeeld:

– Samsung Galaxy S4 t/m Samsung Galaxy S7;
– Samsung Galaxy Note 4;
– Samsung Galaxy J5;
– Samsung Xperia Z5 (alle 3 varianten);
– Lumia 550, 650, 950 en 950;

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *