Simonlyvergelijken.net

Er komt een nieuwe freemium provider naar Nederland. De Amerikaanse aanbieder FreedomPop heeft 50 miljoen opgehaald om de uitbreiding naar Europa, Azië en Zuid-Amerika te versnellen.

Freemium abonnementen

Bij een freemium abonnement betaalt de klant eenmalige installatiekosten, om daarna een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms’en en MB’s te kunnen gebruiken. Bij de provider Choozze was dit bijvoorbeeld 100 belminuten, 100 sms’jes en 100 MB per maand, na 25 euro installatiekosten. Onlangs werd bekend dat Choozze stopt met deze dienst.

In Engeland gaat FreedomPop 200 belminuten, 200 sms’jes en 200 MB per maand gratis aanbieden. De eerste 10.000 klanten krijgen een aanbieding voor 1000 belminuten, 1000 sms’jes en 1000 MB data per maand, voor 8,99 pond per maand.

Samenwerken

FreedomPop voert al gesprekken met Europese partijen, zegt voorman Nicholas Constantinopoulus tegen Telecompaper. De eerste papieren voor een samenwerking met het Belgische Telenet zijn al getekend. In Nederland zou de provider willen samenwerken met KPN.

KPN laat aan het vakblad weten geen uitspraken te willen doen over de activiteiten van andere aanbieders. In Nederland bood Choozze tot voor kort freemium abonnementen aan. Vooralsnog wordt er geen haast gemaakt met een uitrol in Nederland, zegt Constantinopoulus. Nederland zal ‘in een later stadium’ aan de beurt komen.

Moeilijke markt

Volgens de voorman is Europa een moeilijke markt, omdat de meeste mensen in Europa maar weinig installatiekosten willen betalen. Daarnaast is in ons land het betalen via een creditcard niet erg ingeburgerd. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk betalen wel veel mensen met een creditcard, waardoor die landen nu het aantrekkelijkst zijn voor FreedomPop.

De freemium provider begon in 2012 in de Verenigde Staten. Tot nu toe haalde het bedrijf 109 miljoen dollar op. De provider wil zich vooral richten op het gedrag en het gebruik van de klanten, waardoor het precies weet wat men wil verbruiken. Door samen te werken met bestaande providers, kan de dienst bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *