Simonlyvergelijken.net

Een nieuwe app met de naam ‘Talk360’ moet de concurrentie aangaan met mobiele aanbieders. De app heette voorheen Ringcredible, maar de nieuwe naam moet zorgen voor een internationaal succes. Met Talk360 kunnen gebruikers tegen lagere tarieven bellen, ook als de ontvanger de app niet gebruikt.

‘Tot 90 procent besparen’
Volgens de makers van de app kunnen gebruikers tot negentig procent goedkoper bellen met de applicatie. De lagere tarieven gelden wereldwijd. Het is daarom onderdeel van RBN, dat staat voor ‘Roamen Bestaat Niet’. Met de nieuwe app wil het bedrijf de transparantie op de internationale markt voor bellen vergroten en de kosten verlagen. Zowel zakelijke gebruikers als consumenten kunnen er gebruik van maken.

Het bedrijf werkt nu samen met onder meer Uber, KLM en PayPal. Daarmee wil Talk360 een ‘truly global telecom company’ worden en een aanval doen op het monopolie van de traditionele aanbieders van mobiele telefonie. Volgens RBN is er nog steeds geen andere provider die het mogelijk maakt om met een hoge ontvangstkwaliteit tegen lagere kosten te bellen.

Tegoed behouden
RBN benadrukt dat het tegoed van Ringcredible-gebruikers blijft behouden. Zij krijgen ook een welkomstaanbieding. De nieuwe applicatie zou ook eenvoudiger te gebruiken zijn met een tablet. Daarnaast kunnen gebruikers nu ook bellen met een afgeschermd telefoonnummer.

Roaming vermijden
Volgens de makers van de applicatie kunnen de tarieven laag blijven door roaming te vermijden. RBN noemt het ‘een wereldwijde melkkoe van telecomproviders.’ De Europese Unie struikelde eerder al over de hoge roamingkosten in het buitenland, maar kwam nog niet met een verbod.

Naar eigen zeggen kent Talk360 vooral veel gebruikers in landen met hoge belkosten: “We hebben inmiddels ruim 4 miljoen gebruikers wereldwijd en lokale kantoren in Afrika, Mexico en Italië”, zegt Hans Osnabrugge, CEO van RBN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *