Simonlyvergelijken.net

Nederlandse providers hebben de beste en snelste 4G netwerken. Met deze netwerken heeft ons land een unieke positie opgebouwd. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van OpenSignal.

Nederlands 4G in de wereldtop

Volgens OpenSignal blijkt dat Nederland tot de wereldtop behoort als het gaat om de beschikbaarheid en snelheid van de 4G netwerken. Ons land scoort hoog op zowel dekking als op snelheid. Dat komt wereldwijd niet vaak voor.

We staan op een zesde plaats op de wereldranglijst voor landen met de best beschikbare netwerken. Dat komt doordat de gemiddelde bereikbaarheid 86,6 procent is. Met een gemiddelde snelheid van 38,36 Mbps staat Nederland op een vijfde plek op de wereldranglijst van landen met de snelste 4G netwerken.

Upgrade

Oorspronkelijk deed ons land het niet zo goed op de lijsten. De mobiele providers hebben het afgelopen halfjaar hard gewerkt aan een upgrade. Daardoor scoort ons land weer wat beter, zowel op het gebied van beschikbaarheid als snelheid. Beiden zijn behoorlijk omhoog gegaan in vergelijking met november vorig jaar.

Unieke situatie

Dat ons land zo hoog scoort op zowel beschikbaarheid als snelheid, is uniek. Volgens OpenSignal zijn er maar een paar andere landen die ook goed scoren op beide onderdelen: Hongarije, Noorwegen. Singapore en Zuid Korea.

In de meeste landen met een goede beschikbaarheid is het internet niet zo snel. De providers moeten immers een groter bereik geven om het hele land te kunnen dekken. Daarnaast zijn er ook landen die wel razendsnel internet bieden, in sommige gevallen sneller dan het Nederlandse internet, maar daar is er sprake van een slechte beschikbaarheid van 4G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *