Simonlyvergelijken.net

Het Nederlandse Aspider gaat een fusie aan met het bedrijf Solavei, een ‘mobile virtual network operator’ (MVNO) die actief is in de Verenigde Staten. Die provider werd vorig jaar juni nog door een rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf maakt door de fusie nu echter een doorstart, waarbij de oorspronkelijke directie aan het roer blijft.

Solavei is een relatief kleine aanbieder van mobiele telefonie die als MVNO een beroep doet op het netwerk van het Duitse T-Mobile in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft slechts 140 werknemers en bestond tot het faillissement in 2014 slechts twee jaar. Een doorstart zat er destijds echter niet in, wat met de stap van Aspider wel werkelijkheid is geworden.

Aspider biedt op zijn beurt technische oplossingen voor mobiele infrastructuur en is naar eigen zeggen de Europese marktleider. In een reactie aan de Amerikaanse zaken- en technologiewebsite GeekWire.com laat Ryan Wuerch, algemeen directeur van Solavei, het volgende weten: “Deze samenwerking is voor beide bedrijven van enorm belang. Solavei biedt Aspider de kans wereldwijd contacten op te doen met netwerkoperatoren […] en de samenwerking vergroot de mogelijkheden om het merk Solavei in de rest van de wereld bekender te maken.”

Hoe en wanneer de fusie definitief wordt afgerond, is niet bekendgemaakt. Mogelijk gaan de komende maanden daar nog overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *