Simonlyvergelijken.net

Nederlanders winkelen weer meer via de smartphone. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK in opdracht van Thuiswinkel.org en Post.NL.

Een vijfde van de Nederlanders winkelt via smartphone

In het derde kwartaal van dit jaar heeft meer dan een vijfde van alle Nederlanders minimaal één aankoop gedaan op de mobiele telefoon of tablet. Dat blijkt uit het onderzoek van Thuiswinkel.org en PostNL.

Vorig jaar deed nog 14 procent van alle Nederlanders minimaal één keer een aankoop via de smartphone of tablet. Het afgelopen kwartaal waren 9 procent van alle online aankopen gedaan via een smartphone of tablet. Dat is een kleine stijging ten opzichte van vorig jaar. Toen werden 7 procent van alle aankopen gedaan via een smartphone of tablet.

Jongere generatie

Vooral de jongere generatie bestelt online via de telefoon of tablet. In de leeftijdscategorie 15 tot 39-jarigen doet bijna één op de drie Nederlanders aankopen via een tablet of smartphone.

De smart-apparaten mogen dan wel terrein winnen voor online bestellingen; de meeste Nederlanders bestellen toch het liefst via de laptop. Zo’n 49 procent van de Nederlanders geeft aan nog steeds een laptop te gebruiken.

Meer online bestellingen

Webwinkelen wordt steeds populairder. Zowel het aantal online aankopen als het gemiddeld besteedde bedrag is het afgelopen jaar gestegen. Het afgelopen jaar werden 41,6 miljoen online bestellingen gedaan. Nederlanders gaven in totaal 4,48 miljard euro uit aan webwinkelen.

In totaal winkelen er nu 11 miljoen Nederlanders regelmatig online. Dat is een stijging van 4 procent ten opzichte van vorig jaar. We geven ons geld vooral online uit aan telecomproducten- en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *