Simonlyvergelijken.net

Nederlanders vermijden roaming nog altijd. Bij roaming wordt een buitenlands netwerk gebruikt voor mobiel bellen, sms’en en internetten in een ander land. De tarieven zijn sterk gedaald, maar veel Nederlanders durven het nog niet aan.

Bang voor hoge rekening na roaming

De meeste Nederlanders zijn bang een hoge rekening te ontvangen na het gebruik van roaming in het buitenland. De meeste consumenten zetten de functie dan ook uit wanneer zij op vakantie gaan naar het buitenland. Dat is opvallend, want de tarieven zijn de afgelopen jaren juist sterk gedaald.

38 procent van alle Nederlanders heeft afgelopen zomer het mobiel internet in het buitenland uitgezet. Een jaar eerder was dat nog 37 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper in haar Consumer Panel.

Smartphone wel mee op vakantie

De smartphone gaat wel mee op vakantie. In 2013 gaf 36 procent van de Nederlanders aan de telefoon alleen mee te nemen voor uiterste noodgevallen. Nu zegt nog slechts 18 procent dat de smartphone alleen voor noodgevallen bedoeld is. Daarmee wordt de suggestie gewekt dat we de telefoon vaker voor amusement meenemen.

In Nederland gaan veel smartphone-gebruikers op zoek naar Wi-Fi-netwerken. Dat is in het buitenland niet anders; roaming wordt vermeden. 37 procent van de Nederlanders gaf aan op zoek geweest te zijn naar een draadloos netwerk in het buitenland.

Voordeelbundels

Dat we maar weinig gebruik maken van mobiel internet in het buitenland is jammer voor de providers. Tegenwoordig bieden veel telecombedrijven voordeelbundels aan voor bellen, sms’en en mobiel internet in het buitenland. Slechts 4 procent van de Nederlanders neemt zo’n bundel af.

Er is wel een stijging te zien in het gebruik van voordeelbundels voor roaming. In 2014 en 2015 gebruikte slechts 2 procent van de Nederlanders een dergelijke bundel. Een jaar daarvoor was dat zelfs 1 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *