Simonlyvergelijken.net

30 procent van de Nederlanders verbruikt meer mobiele data zonder het te merken. In de afgelopen twee jaar is 30 procent van alle Nederlanders één of meerde keren geconfronteerd met een hogere telefoonrekening door buiten de bundel te internetten. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Een derde gaat buiten de bundel
Bijna een derde van alle Nederlanders verbruikt ongemerkt zo veel data, dat ze de bundel overschrijden. Daardoor krijgen ze achteraf een hogere telefoonrekening dan van tevoren berekend.

Wel is er sprake van een flinke daling. Vorig jaar bleek dat nog 42 procent van alle Nederlanders in de voorgaande twee jaar minimaal één keer was geconfronteerd met een hogere telefoonrekening.

Niet veel meer betalen
De meeste consumenten hoeven niet veel bij te betalen. 62 procent van de Nederlandse consumenten die zijn geconfronteerd met een hogere rekening gaf aan dat de telefoon minder dan een tientje hoger was dan normaal. Bij 24 procent van de Nederlanders is dat tussen de 10 en de 25 euro.

De groep die 25 euro of meer moest bijbetalen, is het kleinst: zo’n 18 procent van de Nederlanders. Een manier om meer inzicht te krijgen, is het installeren van een verbruiksapp. Sommige providers leveren deze zelf.

Explosieve stijging dataverkeer
Sinds de komst van 4G-netwerken neemt het mobiele dataverbruik explosief toe. De snellere verbindingen maken het mogelijk om muziek en video’s te streamen. Een liedje op Spotify of een filmpje of YouTube kost al gauw een paar MB per seconde. Het dataverkeer kan tussen de 150 MB en 1 gigabyte per uur uitkomen.

Door het gebruik van 4G kan een consument binnen één tot enkele uren de databundel opmaken, met de hogere telefoonrekening als gevolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *