Simonlyvergelijken.net

Nederlanders zijn steeds tevredener over hun smartphone. De waardering voor de functionaliteiten, vormgeving en capaciteiten neemt toe. Dat komt vooral dankzij nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen voor de telefoon. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Tevreden

Over het algemeen is de Nederlander erg blij met de smartphone die hij of zij heeft. Vooral het gebruiksgemak, de vormgeving en het formaat van smartphones zijn de punten waar we het meest tevreden over zijn.

Dat we daar zo tevreden over zijn, is niet gek: smartphonefabrikanten doen veel om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en de vormgeving verdient steeds meer aandacht. Steeds meer fabrikanten kiezen voor metalen behuizingen, gebogen schermen, of een groot scherm.

Verbeterpunt: batterij van de smartphone

De batterij moet wel verbeterd worden. Dat punt scoort het allerlaagst. Slechts 67 procent vind het uithoudingsvermogen van zijn of haar smartphone goed. Dat percentage neemt overigens wel toe: in 2014 gaf 57 procent tevreden te zijn over het uithoudingsvermogen. In 2015 steeg dat naar 63 procent en nu staat de teller op 67 procent.

Apple en Samsung

Opmerkelijk aan het onderzoek is dat Apple-gebruikers minder blij zijn over met toestel dan vorig jaar. Toen gaven 97 van de 100 gebruikers zeer tevreden te zijn. Nu zijn dat nog 90 van de 100 gebruikers. Daarmee gaan Apple en Samsung gelijk op.

Samsung doet het dit jaar iets beter: Waar vorig jaar nog 84 procent van de gebruikers zeer tevreden was, is dat dit jaar 90 procent. Dat is een stijging van zes procent punt ten opzichte van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *