Simonlyvergelijken.net

Ruim een derde van de Nederlanders is tevreden met de snelheid via 4G. 35 procent van de 4G-gebruikers in ons land geeft aan geen hogere snelheden nodig te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel.

‘Hogere snelheden 4G niet nodig’

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Nederlanders niet denken meer dan 150 Mbps downloadsnelheid nodig te hebben. Een minderheid van de ondervraagden denkt binnen vier jaar wel te kort te komen met deze snelheid.

Veel Nederlanders maken nu al gebruik van het snellere 4G+-netwerk, maar denkt pas over meer dan vier jaar een nog sneller netwerk nodig te hebben. Anderen kunnen geen inschatting maken.

Nederland heeft beste netwerken

Volgens internationale onderzoeken behoort Nederland tot de landen met de beste mobiele netwerken wereldwijd. Vooral op het gebied van nieuwe netwerktechnologie gooit ons land hoge ogen. Dat komt doordat providers de afgelopen jaren flink investeerden in de uitrol van het 4G-netwerk.

Inmiddels maken meer dan 7 miljoen abonnees gebruik van de 4G-netwerken van de drie grootste mobiele providers.

Snelheden voldoen

De snelheden die 4G biedt in Nederland, zijn hoog genoeg. Met 4G+ kan in theorie een downloadsnelheid van 225 Mbps worden behaald, maar een derde van de Nederlanders denkt dat niet nodig te hebben.

Volgens de Nederlandse aanbieders van 4G voldoen de huidige snelheden ruimschoots aan de behoefte van de klant. Dat neemt niet weg dat providers al testen met 5G, een nog sneller netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *