Simonlyvergelijken.net

Nederland stuurt het minst vaak een sms tijdens de feestdagen. In andere Europese landen worden veel meer sms’jes gestuurd. Wij sturen liever selfies. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft, onder 13.000 Europeanen.

Meer sms’jes in andere landen
46 procent van de Nederlanders verstuurt de beste wensen per sms. Daarmee staan we helemaal onderaan de ladder. In Portugal worden tijdens de feestdagen de meeste sms’jes verstuurd: zo’n negentig procent van de Portugezen verstuurt er een paar. In België en Polen wordt ook veel ge-sms’t: 80 procent van de gebruikers doet dit.

Feestselfies
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders liever een selfie sturen. Daarom vindt 95 procent van de ondervraagde Nederlanders het acceptabel om tijdens de feestdagen een telefoon of tablet te gebruiken om foto’s of video’s te maken. Het maken van een feestselfie wordt door 83 procent getolereerd.

Het liefst posten we de selfie op sociale media. 35 procent van de Nederlanders werkt tijdens de feestdagen haar sociale media bij. 25 procent gebruikt het internet om kerstmuziek te downloaden.

Videobellen
Uit de studie van Microsoft blijkt ook dat 84 procent van de ondervraagden videobellen handig vindt om contact te houden met een afwezig familielid of vriend. Slechts 23 procent doet dat daadwerkelijk tijdens de feestdagen.

De werkmail checken doen we liever niet; dat doet slechts 27 procent van de Nederlanders. Voor het onderzoek ondervroeg Microsoft 13.053 consumenten in België, Denemarken, Finland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, en Zwitserland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *