Simonlyvergelijken.net

Nederlanders zijn slecht met voicemail. 80 procent van de Nederlanders heeft de voicemail aanstaan, maar luistert deze nooit af. Daardoor spreken we ook bijna nooit een berichtje in. Slechts in 25 procent van de gevallen doen we dat wel. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Ingesproken berichten afluisteren

Wie een bericht inspreekt, heeft een grote kans dat deze nooit beluisterd wordt. Slechts de helft van de Nederlanders luistert af en toe de berichten af. In slechts een kwart van de gevallen wordt er iets ingesproken. De meeste mensen hangen direct op als de voicemail aanstaat.

Bij alle providers staat de voicemail standaard aan. Gebruikers kunen deze zelf uitzetten. De meeste mensen blijken dat niet te doen. Slechts 20 procent van de Nederlanders heeft zijn of haar uitgezet. Ouderen zetten het vaakst de voicemail uit. Tien procent van de jongere tussen 20 en 29 jaar zet deze uit. Dertig procent van de ouderen tussen de 65 en 90 jaar doet hetzelfde.

Belminuten

Voicemaildiensten blijken een interessante bron van inkomsten voor providers. In januari heeft 58 procent van de Nederlanders op zijn minst een keer het antwoordapparaat te horen gekregen. In de meeste gevallen kost een beller dat meteen een belminuut. De meeste providers ronden namelijk af op hele minuten.

Veruit de meeste Nederlanders hebben een abonnement of prepaid-aansluiting, waarbij met belminuten wordt gewerkt. Daarmee betaalt 82 procent van de Nederlanders direct of indirect voor de voicemail van iemand anders.

Gratis voicemail afluisteren

De belangrijkste reden voor het niet afluisteren van de ingesproken berichten blijken de kosten te zijn. Veel Nederlanders denken dat het afluisteren geld kost. Dat is niet het geval: bij veel providers is dit semi-gratis.

Met semi-gratis bedoelen we dat bij het bellen naar het voicemailnummer een belminuut verloren gaat. Ook daar wordt afgerond naar hele minuten. Op die manier verdienen providers aan zowel bellers als ontvangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *