Simonlyvergelijken.net

Nederlanders letten bij de keuze voor een abonnement vooral op de prijs. 72 procent wil de keuzevrijheid houden als het gaat om waar het mobiele abonnement wordt afgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Alles-in-één

Ondanks de meerderheid van de Nederlanders zegt keuzevrijheid belangrijk te vinden, kiest men toch vaak voor alles-in-één. De keuze op de zogenaamde ‘quad-play-markt’ is niet zo groot, maar kiezen veel consumenten voor een dergelijk contract. Dat komt vooral door de prijs.

Bij een quad-play-abonnement worden mobiele diensten gecombineerd met vaste diensten. Aan het einde van het derde kwartaal van 2016 hadden zo’n 6,44 miljoen huishoudens een gecombineerd pakket. 894.000 huishoudens hadden een alles-in-één-pakket.

Prijs belangrijkst bij abonnement

80 procent van de Nederlanders let bij het vergelijken van abonnementen vooral op de prijs. Als de totaalprijs van de abonnementen lager is dan de som van de losse delen, kiest de consument voor een gecombineerd abonnement. Voor 65 procent van de mensen is een alles-in-één-abonnement interessant als daar extra voordelen tegenover staan, zoals meer belminuten of extra MB’s.

Providers

Uit het onderzoek blijkt dat KPN wordt gezien als de belangrijkste quad-play-aanbieder. Het aantal huishoudens met quad play is bij deze aanbieder gegroeid naar 37 procent aan het eind van het vierde kwartaal van 2016.

Tele2 biedt ook voordelen als er meerdere diensten worden gecombineerd. De aanbieder geeft dan korting. Voor Vodafone en Ziggo was de alles-in-één-trend de reden voor een fusie. T-Mobile biedt daarom ook weer vaste diensten aan, want het bedrijf kocht Vodafone Thuis op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *