Simonlyvergelijken.net

Nederlanders gaan steeds meer mobiel betalen. Daaronder verstaan we niet alleen aankopen die we doen via de smartphone, maar ook via de tablet. Vooral luxeartikelen zijn geliefd. Dat blijkt uit onderzoek van specialist in performancemarketingtechnologie Criteo.

Koopgedrag
In het State of Mobile Commerce Report licht Criteo de huidige verkooptrends toe. Daarvoor analyseerde de specialist 1,4 miljard online transacties. Vooral het koopgedrag van Nederlandse consumenten zorgde voor opvallende zaken.

In het laatste kwartaal van 2015 deed ongeveer 34 procent van de consumenten een online transactie via de mobiele telefoon. Een jaar geleden was dit nog een kwart.

Luxe
We kopen vooral mode- en luxegoederen via de mobiele telefoon. 56 procent van de aankopen werd gedaan op een smartphone. Daarna volgt de tablet, met 53 procent. Volgens de onderzoekers gebeurt vier op de tien aankopen via meerdere apparaten of meerdere kanalen.

Van alle transacties worden de meeste aankopen uiteindelijk betaald via een mobiel apparaat. Dat komt mogelijk doordat het steeds eenvoudiger wordt online te betalen. De onderzoekers vermelden dat vooral zogenaamde ‘shopping apps’ gebruikers over de streep trekken voor het mobiel betalen.

Azie en Engeland
Volgens de onderzoekers van Criteo gaat het ook erg goed met Japan, Engeland en Zuid-Korea. Daar komt mobiel betalen steeds vaker voor. Daarbij valt op te merken dat de groei vooral komt door de smartphone en veel minder door tablets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *