Simonlyvergelijken.net

Steeds meer Nederlanders betalen mobiel. Voor het eerst worden meer dan een derde van de bestellingen mobiel afgerekend. Dat percentage bedroeg vorig kwartaal nog 30 procent. Vooral in Nederland doen we het goed; bijna de helft van onze aankopen worden gedaan via de mobiele telefoon of tablet. Dat blijkt uit de Mobile Payments Index van onderzoeksbureau Adyen.

Nederlander op de tweede plaats
Nederland staat op de tweede plaats als het gaat om mobiele betalingen. Ons land wordt gemeten aan de hand van het aantal betalingen via de dienst iDEAL. 49 procent van de betalingen werd via deze dienst gedaan. Op een gedeelde derde plaats staan Scandinavië en Duitsland.

De meeste bezoekers van webshops gaven tot voor kort de voorkeur aan het bestellen via een tablet. De smartphone was minder geliefd. Daar is nu verandering in gekomen.

Vaker bestellen op een smartphone
Volgens de nieuwe index betalen we meer aankopen via onze smartphone dan via onze tablet. Dat is voor het eerst. Smartphones waren goed voor 17,5 procent van alle online transacties. De tablet blijft maar een klein beetje achter; zo’n 16 procent van de aankopen werd gedaan vi de tablet.

Van alle betalingen voor digitale goederen vond 27 procent vanaf mobiele telefoons. Bij tablets is dit ongeveer zeven procent. Het wereldwijde aandeel groeide met 2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal.

Verenigd Koninkrijk voorop
Wie kijkt naar de individuele markten, ziet dat het Verenigd Koninkrijk koploper in mobiele betalingen blijft. 49 procent van alle online betalingstransacties werd uitgevoerd vanaf een mobiel apparaat.

Andere landen die het goed doen zijn Nederland (met 35 procent van de betalingen) en Zweden (met 32 procent van de aankopen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *