Simonlyvergelijken.net

Steeds meer Nederlanders maken weer gebruik van hun telefoon om te bellen. Het aantal gebruikte belminuten neemt toe. Dat blijkt uit een meting van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Abonnement met onbeperkt bellen

Het aantal gebruikte belminuten neemt weer toe. Dat is opmerkelijk, want de afgelopen jaren gebruikten veel Nederlanders de telefoon juist voor veel andere zaken dan voor bellen en sms’en.

Volgens de Autoriteit Consument en Markt draagt de mogelijkheid een abonnement met onbeperkt bellen af te nemen bij aan de toename van het aantal gebelde minuten. De laatste tijd neemt het aantal stevig toe.

De cijfers

Vorig jaar werd in totaal voor 10,7 miljard belminuten gebruikt, tegen 10,4 miljard een jaar eerder. De toename wordt veroorzaakt door de plus van bijna 11 procent bij mobiele belminuten. Die liepen op tot bijna 7,5 miljard. Met de vaste telefoon wordt juist 13 procent minder gebeld.

Het dataverbruik van mobiele telefoons groeit ook. In het derde kwartaal lag het verbruik 16 procent hoger dan een jaar eerder. In de eerste negen maanden van vorig jaar werd daarmee al meer data verbruikt dan in heel 2015. Bij ongeveer twee derde van de mobiele aansluitingen wordt er naast een belbundel ook een sms-bundel en databundel afgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *