Simonlyvergelijken.net

23 procent van de Nederlanders vindt het niet belangrijk om altijd bereikbaar te zijn. 22 procent van de Nederlanders vindt het juist wel belangrijk. Daarmee verschilt Nederland van het internationale gemiddelde. Dat blijkt uit onderzoek van GfK

Internationaal

Dat Nederlanders het niet erg belangrijk vinden om altijd bereikbaar te zijn, is opmerkelijk. In andere landen vinden consumenten het juist wel erg belangrijk om altijd te kunnen bellen, sms’en internetten. Internationaal gezien vindt gemiddeld 43 procent dat belangrijk.

Internationaal gemeten geeft 11 procent van de ondervraagden er niets om. Nederland staat niet helemaal alleen: ook in Duitsland, Zweden en Canada is de groep die het niet belangrijk vindt altijd beschikbaar te zijn groter dan de groep die dit wel belangrijk vindt.

Jongeren willen bereikbaar zijn

Uit het onderzoek valt wel een duidelijk verschil in leeftijdsgroepen te zien. Jongeren vinden het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn. Van de 15 tot 19 jarigen vindt 30 procent dit. Bij de 20-29 jarigen wil 30 procent altijd kunnen bellen, sms’en en internetten. Vanaf 40 jaar neemt die interesse rap af en vindt een meerderheid het zelfs onbelangrijk.

Grootste landen

In de grootste landen ter wereld (Rusland en China) vindt een ruim merendeel van de bevolking het belangrijk altijd te kunnen bellen, sms’en en internetten. 56 procent wil altijd bereikbaar zijn.

GfK legde aan 27.000 mensen in 22 landen de stelling voor of het belangrijk is om altijd bereikbaar te zijn. De landen die meededen zijn Amerika, Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hong Kong, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Polen, Rusland, Spanje, Tsjechië, Turkije en Zuid-Korea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *