Simonlyvergelijken.net

Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken onderzoekt of Nederland zich kan aansluiten bij een verbintenis tussen België en Luxemburg, waarmee de roamingkosten in de Benelux definitief verleden tijd zijn. Daarmee loopt Nederland voorop op de rest van de Europese Unie, die afgelopen maandag nog bekendmaakte de zogeheten roamingkosten pas in juni 2017 te willen afschaffen.

Tussen België en Luxemburg bestaat al een dergelijk contract. Belgen en Luxemburgers hoeven in elkaars land geen roamingkosten meer te bepalen, maar kunnen gebruikmaken van hun eigen kosten die ze ook in hun thuisland betalen. Nederland wil daar dus niet op wachten. 2017 was tijdens de onderhandelingen van de Europese Unie al een compromis, maar ook dat is daarmee niet vroeg genoeg voor het Nederlandse kabinet. Naast het kabinet, is ook een meerderheid van Tweede Kamer voor zo’n overeenkomst binnen de Benelux. Dat blijkt uit een debat met de minister van Economische Zaken, Henk Kamp (VVD), donderdag in de Tweede Kamer.

De overeenkomst zoals die al in de overige Benelux-landen bestaat, stamt uit mei. Toen sloten de landelijke telecomoperators – het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) in België en het Institut Luxembourgeois de Régulation (ILR) in Luxemburg – een contract waarmee een einde werd gemaakt aan het rekenen van roamingkosten in beide landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *