Simonlyvergelijken.net

Nederland heeft het goed voor elkaar, als het gaat om de dekking van het 4G-netwerk van de providers KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Niet alleen de dekking gaat goed, ook op het gebied van de snelheid van het netwerk behoort Nederland bij de beste vijftien landen ter wereld. Dit blijkt uit onderzoek, wat eerder deze maand gedaan werd door Open Signal.

Met een keurige achtste plaats staat Nederland er qua dekking goed voor. In Nederland is gemiddeld maar liefst 80 procent van het grondgebied gedekt met een 4G-netwerk, zo blijkt uit het rapport van Open Signal. Het netwerk van KPN dekt hierbij het grootste grondgebied, namelijk 87 procent. Ook Vodafone kan goed meekomen, met een dekking van 84 procent van het Nederlandse grondgebied. Op de derde plek binnen Nederland staat T-Mobile, wat momenteel een dekking van 72 procent heeft. Tele2 sluit het rijtje af met een relatief kleine dekking, 51 procent van het Nederlands grondgebied.

 

Andere landen met een topdekking

Nederland heeft in de lijst met landen met een goede 4G-dekking concurrentie van sterk ontwikkelde Aziatische landen. De eerste plaats in de lijst van Open Signal wordt gevuld door Zuid-Korea, waar maar liefst 97 procent van het grondgebied gedekt is door een 4G-netwerk. De rest van de top vijf beslaat respectievelijk Japan, Hong Kong, Koeweit en Singapore.

Meest opvallende landen in de top tien zijn Uruguay op een zesde plek en de zevende plek van Kazachstan, wat niet de meest ontwikkelde landen zijn op het gebied van techniek. Achter Nederland komen Bahrein en de Verenigde Staten op een respectievelijke negende en tiende plaats.

Overzicht landen 4G

Snel netwerk in Nederland

Ook qua snelheid lijkt het 4G-netwerk van Nederland goed mee te kunnen komen in de wereld. Met een keurige dertiende plek, heeft Nederland een gemiddelde 4G-snelheid van 19 Mbps. Opvallend is dat T-Mobile het snelste netwerk levert, met een gemiddelde snelheid van 25 Mbps. KPN zit precies op het gemiddelde van 19 Mbps, Vodafone en Tele2 hebben de laagste snelheid met respectievelijk zeventien en zestien megabytes per seconde.

 

Een ander opvallend punt in het rapport van Open Signal, is dat de top tien landen op het gebied van de 4G-dekking heel anders is ingevuld dan de top tien van 4G-snelheid. Nieuw-Zeeland heeft het snelste netwerk, gevolgd door Singapore en Zuid-Korea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *