Simonlyvergelijken.net

Nederland is tegen de wholesaleroamingtarieven die nu voorgesteld zijn. Dat zijn de tarieven die gaan gelden bij bellen, sms’en en internetten binnen de Europese Unie. Volgens Nederland zal de afschaffing van de extra kosten in andere EU-landen erg duur voor telecombedrijven zijn.

Afschaffing roamingtarieven

De Europese Unie schaft de roamingtarieven in 2017 af. Maar de kosten die dat meebrengt voor Nederlandse telecombedrijven, zijn veel te hoog. De kosten voor het afschaffen van de aparte tarieven zouden op het bordje van de Nederlandse beller komen, schrijft het Financieele Dagblad.

Operators moeten straks onderling betalen voor het buitenlands gebruik van hun abonnees. Naar verwachting zullen de Nederlandse providers meer aan de zuidelijke Europese landen moeten betalen dan andersom. Dat heeft te maken met het reisgedrag van Europeanen; Nederlanders gaan vaker naar het zuiden dan zuiderlingen naar Nederland komen.

Kwart te veel

Nederland is niet het enige land met grote bezwaren tegen de wholesaleroamingtarieven van de Europese Unie. Nog dertien andere landen zijn ook tegen de voorgestelde tarieven. De prijzen zijn vooral gericht op internetgebruik. In een voorstel van de Europese Commissie staat nu een tarief van 0,85 cent per verbruikte MB.

De veertien landen die tegen de tarieven zijn, vinden dat de tarieven minimaal een kwart te hoog zijn, laten EU-bronnen aan het FD weten.

Inzet op lage tarieven

Minister Kamp van Economische Zaken gaf vorige maand al aan zich te willen inzetten voor zo laag mogelijke tarieven. Hij gaat nog onderhandelen met de Europese raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *