Simonlyvergelijken.net

Nederland loopt achter als het gaat om mobiel betalen. Het aantal online aankopen neemt wel toe, maar in ons land gaat de groei minder hard dan in andere landen. Dat blijkt uit cijfers van de eCommerce Payment Monitor, dat wordt uitgevoerd door GfK, in samenwerking met iDEAL en Thuiswinkel.org.

Mobiel betalen goed voor 10 procent

Het aantal transacties met de smartphone ligt rond de 10 procent van alle online betalingen. We lopen als Nederland ten opzichte van bijvoorbeeld Engeland flink achter. Daar gaat inmiddels 30 procent van alle online transacties via de smartphone. In China ligt het percentage zelfs boven de 70 procent.

Door nieuwe technologieën te gebruiken, kunnen we de achterstand flink inhalen. Mobiel afrekenen zal steeds gemakkelijker worden. Daarbij valt te denken aan het scannen van QR-codes en het gebruik van apps.

Markt groeit

De totale markt voor mobiel betalen groeit met 22 procent, als we kijken naar het aantal aankopen. In 2015 werden nog 142 miljoen aankopen gedaan, vorig jaar was dat 174 miljoen.

Het aantal aankopen via smartphones is gestegen van 8,9 miljoen online aankopen in 2015 naar 14,9 miljoen in 2016. Het aandeel van de smartphone groeit daarmee van 6 naar 9 procent.

Waarvoor gebruiken we de smartphone?

De smartphone wordt vooral gebruikt voor het doen van aankopen van media en entertainment. Daarnaast bestellen we massaal in de categorieën telecom en fashion. De stijging in het aantal aankopen via de smartphone is het grootst voor speelgoed (268 procent) en mode (214 procent).

Per aankoop op een telefoon geven we gemiddeld 68 euro uit. Dat is 12 euro meer dan in 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *