Simonlyvergelijken.net

Uit een rapport dat de website OpenSignal afgelopen week heeft gepubliceerd blijkt dat Nederland het naar verhouding goed doet ten aanzien van 4G-verbindingen en de toegang daartoe in de wereld. OpenSignal houdt dergelijke gegevens al langer bij via zijn website, maar een uitgebreid rapport op basis van gebruikersgegevens die via een speciale app binnenkomt, geeft meer informatie dan voorheen. Nederland moet een aantal landen, waaronder Zuid-Korea en een paar Scandinavische landen, voorlopig nog voor laten gaan op de ranglijst.

Spanje voert de lijst aan met 18 Mbps, Nederland volgt op een aantal plaatsen lager met 14 Mbps. Zuid-Korea, Denemarken en Finland houden de score op 17 Mbps. De genoemde scores werden gemeten in de periode tussen november 2014 en januari 2015. Daarin werd niet alleen de gemiddelde scores van alle actieve providers gemeten, maar ook werd per provider individueel de landelijke dekkingsgraad gemeten. In Nederland volgt KPN daarmee de ranglijst aan: zo’n 90 procent van Nederland is via KPN bereikbaar, zo’n 65 procent via T-Mobile en zo’n 80 procent via Vodafone. Wereldwijd gezien heeft Zuid-Korea met maar liefst 90 procent voor alle drie de providers de hoogste score behaald.

Als laatste onderdeel werd de tijd gemeten dat het beschikbare netwerk ook daadwerkelijk toegankelijk was voor consumenten. Voor dit zogeheten Time on LTE scoort Nederland 80 procent, terwijl ook in deze statistiek de toppositie voor Zuid-Korea is weggelegd: de Aziatische consument kan maar liefst 95 procent van de tijd gebruikmaken van de beschikbare 4G-verbindingen die aldaar worden aangeboden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *