Simonlyvergelijken.net

Nederland is één van de landen met de goedkoopste abonnementen binnen de Europese Unie. De providers in Denemarken bieden de goedkoopste abonnementen aan. In Griekenland en Portugal kost bellen, sms’en en internetten het meest. Dat blijkt uit de nieuwste EU Benchmark van Telecompaper.

Vergelijking abonnementen

Telecompaper vergelijkt in haar test mobiele tarieven van 16 landen en vergelijkt deze tarieven met cijfers van het jaar ervoor. Ook verborgen kosten worden meegenomen in het onderzoek, zoals de aansluitkosten in abonnementen en er wordt gekeken naar de ‘kosten van het eigenaarschap.’

Uit het onderzoek blijkt dat Denemarken de allerlaagste kosten. Het land score als enige positief op alle onderdelen. Frankrijk, Finland, Italië, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk doen het ook erg goed. Griekenland en Portugal zijn juist het duurst.

Sim only wordt goedkoper

De cijfers laten een lichte prijsdaling zien. Als een abonnement met meer dan 1000 minuten en meer dan 10 gigabyte aan data wordt afgenomen, wordt een abonnement steeds goedkoper. De mediaan ligt op 43 euro per maand in het eerste kwartaal van 2014. Dat is vier procent minder dan een ejaar eerder.

Italië was het goedkoopste land als het gaat om grote sim only abonnementen. De mediaan ligt er op 18 euro. In Nederland zijn de kosten van bellen, sms’en en mobiel internet wat hoger. Het kost hier ongeveer 35 euro per maand. Daarmee liggen we onder de mediaan van alle andere landen samen: 43 euro per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *