Simonlyvergelijken.net

Als T-Mobile verkocht wordt, verdwijnt de naam T-Mobile. De Nederlandse tak van de provider zou in de etalage staan. Onder anderen het moederbedrijf van Ziggo, Liberty Global, zou geïnteresseerd zijn. Dat schrijft NRC.

Nieuwe naam
Als T-Mobile verkocht wordt, verdwijnt het merk helemaal van de Nederlandse telecommarkt. De reclamespots met Ali B. en Brownie Dutch verdwijnen dan ook. Zij zijn sinds 2011 de hoofdpersonen in de reclames.

T-Mobile behoudt wel een andere merknaam die vooral bij oudere klanten bekend is: Ben. Het was in 2002 een netwerkaanbieder die werd opgeslokt door T-Mobile. Het merk verdween toen, maar kwam in 2008 weer terug als dochteronderneming. Volgens NRC is het niet ondenkbaar dat Ben terugkomt als zelfstandig netwerk.

Nieuwe diensten
Inmiddels komt de aanbieder van mobiele telefonie ook met nieuwe diensten, zoals tv-kijken via internet. Daarnaast experimenteert het met 4G als alternatief voor vaste verbinden. In principe merkt de klant er niets van als T-Mobile als merk verdwijnt, schrijft NRC.

Het mobiele netwerk zou nu optimaal moeten zijn. De aanbieder biedt nu, net als KPN en Vodafone, een landelijk dekkend 4G-netwerk. De afgelopen jaren werden er veel extra masten geplaatst. Daarmee moet 4G nu ook in allerlei uithoeken van het land werken.

Investeringsmaatschappijen
Volgens NRC waren Liberty Global (het moederbedrijf van Ziggo) en T-Mobile met elkaar in gesprek, maar liep dat op niets uit. Er zijn nog een viertal investeringsmaatschappijen die wel interesse in T-Mobile hebben: Apax, CVC, Bain Capital en Warburg Pincus. De vraagprijs is fors: 3 miljard euro.

Een andere optie is dat Tele2 en T-Mobiel samengaan. Beide providers krijgen dan een sterke nummer 3 positie op de Nederlandse telecommarkt. Daar is dan wel toestemming van de regelgevers voor nodig. Of T-Mobile echt in de etalage staat en wie het bedrijf zou willen kopen, blijft vooralsnog een vraag voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *