Simonlyvergelijken.net

De nieuwe naam van de fusie tussen Ziggo en Vodafone wordt waarschijnlijk ‘Ziggo’. De naam Vodafone verdwijnt dan. Dat verwacht 40 procent van de Nederlandse telecomprofessionals. Dat is de uitslag van een online peiling op het Telecom Insights 2016 congres in Den Haag.

Imago

Ziggo en Vodafone kondigden eerder aan te willen fuseren. Daarop stelde de Europese Commissie een onderzoek in. Nu hebben de twee aanbieders groen licht gekregen voor de fusie. Voorwaarde was dan wel dat Vodafone haar vaste activiteiten zou afstoten. Dat is inmiddels gebeurd: T-Mobile heeft ‘Vodafone Thuis’ overgenomen.

Ziggo en Vodafone moeten, net als andere providers, werken aan hun imago. Dat stelde Max Kohnstamm van het opleidingsinstituut voor de Marketingbranche op het congres. Uit metingen van de Net Promotor Scores (NPS) blijkt dat consumenten negatief denken over breedband- en tv-aanbieders.

Omzet zit muurvast

Dat Ziggo en Vodafone juist nu samen willen gaan, is geen opzichzelfstaand idee. Op dit moment is er een ‘relatieve stagnatie’ van de omzet op de Nederlandse telecommarkt. Met andere woorden: de omzet zit muurvast. De omzet van de Grote Vijf (KPN, Tele2, T-Mobile, Vodafone en Ziggo) is op het moment stabiel op ongeveer 3 miljard per kwartaal.

Volgens Ed Achterberg, CEO van Telecompaper, zijn andere overnames niet ondenkbaar. Hij hint bijvoorbeeld op een overname van T-Mobile Nederland. Die mobiele aanbieder heeft al eerder in de etalage gestaan.

Betrouwbaarheid

Providers in Nederland hebben nog een aardige slag te maken om weer in trek te komen bij de consument. Al met al krijgen aanbieders een 6 als rapportcijfer voor betrouwbaarheid en een 8 voor de technologie. Op het gebied van transparantie wordt erg slecht gescoord; Nederlandse providers worden ‘beloond’ met een 3.

(Bron: Telecompaper)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *