Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Vodafone heeft haar app ‘My Vodafone’ flink vernieuwd. Het heeft een geheel aangepast uiterlijk gekregen. De ‘bolletjes’ waarmee genavigeerd kon worden, moeten plaats maken voor een strakker uiterlijk. Het navigeren moet daarmee een stuk makkelijker gaan.

Twee jaar sinds laatste My Vodafone

Twee jaar geleden kreeg My Vodafone voor het laatst een grote update. Het speelse karakter viel slecht bij veel gebruikers van de app. Klanten van Vodafone moesten navigeren met zwevende bolletjes. Critici noemden de app daarom meer een spelletje dan een serieuze app.

Na hevige kritiek paste Vodafone in 2014 de bolletjes aan, waardoor men er nu ook op kon tikken. Nu heeft Vodafone de app weer vernieuwd, en daarmee afscheid genomen van de oude manier van navigeren.

Geen nieuwe functies

My Vodafone heeftoverigens geen nieuwe functies gekregen. Wie de app heeft geüpdatet, moet eerst opnieuw aanmelden met zijn of haar Vodafone-account. Die moet nog steeds voorzien zijn van een profielnaam en eventueel een foto.

Volgens Vodafone is de app ook een stuk stabieler geworden. De architectuur is opnieuw ontworpen. In de toekomst komt er waarschijnlijk nog een chatbot waar klanten gerichte vragen aan kunnen stellen.

Overzichtelijker

Het voordeel van het nieuwe uiterlijk is dat gebruikers nu ook verticaal kunnen scrollen. Voorheen moest men constant op de gekleurde bolletjes tikken, nu kunnen bijvoorbeeld meer rekeningen geladen worden door naar onderen te scrollen.

De andere pagina’s zijn nu ook overzichtelijker. Op de Buitenland-pagina valt nu ook eenvoudig de tarieven van een land op te zoeken, zonder dat de gebruiker daar al te veel handelingen voor moet verrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *