Simonlyvergelijken.net

De zogeheten mobile virtual network operators (MVNO’s) krijgen steeds meer voet aan de grond onder de Nederlandse telefoongebruiker. Deze providers, die als het ware alleen virtueel bestaan omdat ze op het netwerk van het moederbedrijf draaien, geven zo’n 42 procent van de abonnementen uit. Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper.com. Bekende MVNO’s zijn onder meer Telfort, Ben en Hi.

Een belangrijke reden voor het goede presteren van de kleinere providers lijkt het sim-onlyaanbod, dat door de grote bedrijven die achter de kleinschaligere merken vaak niet tegen bodemprijzen aangeboden kunnen worden. Ook bieden de dochterondernemingen de mogelijkheid om zich als provider op een enkele doelgroep te richten.

Opvallend aan de voorgaande resultaten is het gegeven dat er ook een heel aantal kleinere merken is verdwenen. Terwijl nevenbedrijven als Ben en hollandsnieuwe de afgelopen jaren een flinke groei doormaakten, verdwenen Rabo Mobiel, Dobrytel en Sizz onder meer van het Nederlandse toneel. Veelal werd de doelgroep niet voldoende bereikt of richtte het moederbedrijf zich voortaan op andere vlakken, waarna het merk uit de handel werd genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *