Simonlyvergelijken.net

De eigenaar van het merk Alcatel Onetouch, het Chinese bedrijf TCL Communication, is een reeks tests begonnen met 5G-verbindingen. De aanbieder van goedkope telefoontoestellen heeft voor dat doel een onderzoeklaboratorium in Parijs geopend. Het wil met het onderzoek een “bijdragen aan innovatie in de branche”, zo tekens telecomwebsite Telecompaper op.

“Wij zijn erg enthousiast over deze lancering van het 5G-lab, waarmee we in het device-tijdperk bijdragen aan 5G-innovatie. Als een grote speler op het gebied van devices is het onze plicht sterk bij te dragen aan innovatie en aan het inspelen op klantverwachtingen”, deelde een bestuurder van TCL Communication afgelopen week nog mee. Daarmee verwijst hij naar de zogenoemde ‘verbonden samenleving’, een samenleving waarbij contact door middel van technologische apparaten een nog belangrijker plek in gaat nemen. Door toename van intelligentie en variatie, zou 5G tegen die tijd een grotere rol moeten gaan spelen.

Eerder deed het Zweedse telefoniebedrijf Ericsson al een poging. Het haalde in juni 2014 een snelheid van 640 MB per seconde, zo’n 5 Gbps. Destijds al werd er wel een aantal kanttekening bij de recordsnelheid geplaatst. Zo was de situatie niet nagebootst zoals die ook in de praktijk zou voorkomen en was het toestel waarop de situatie werd gecreëerd niet bekend. Tussen die test en de test van Alcatel kwam 4G+ eerder al uit de koker van KPN en Vodafone, waarmee de snelheid van de technologische ontwikkeling in ieder geval werd aangetoond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *