Simonlyvergelijken.net

Mobile Vikings stopt met de VoIP-dienst Viking Talk. Dat kondigt de mobiele aanbieder aan in een bericht op zijn website. De provider schrijft Viking Talk vanaf eind januari te sluiten.

Niet meer beschikbaar voor nieuwe gebruikers

Op de website van de provider wordt gemeld dat de provider na zes jaar stopt met de VoIP-dienst Viking Talk. Een medewerker bevestigt het bericht aan techwebsite Tweakers.

Op de ondersteuningspagina van Mobile Vikings valt te lezen dat bestaande gebruikers nog tot het einde van de maand gebruik kunnen maken van de app. Nieuwe gebruikers kunnen al geen account meer aanmaken.

Genoeg alternatieven voor Viking Talk van Mobile Vikings

Volgens de mobiele aanbieder zijn er genoeg alternatieven voor de dienst, zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Eerstgenoemde lanceerde in 2015 al een belfunctie. Daarom heeft de app van Mobile Vikings geen meerwaarde meer.

In de app konden gebruikers Vikingpunten sparen. Die punten zijn nog tot het einde van de maand te gebruiken in de app, maar ze vervallen niet. Klanten kunnen de punten dus nog steeds gebruiken om een bundel te betalen.

Bellen naar mobiele nummers

Mobile Vikings introduceerde de dienst in 2011. Met Viking Talk konden gebruikers via een internetverbinding naar vaste en mobiele nummers bellen. Bellen met andere gebruikers van Viking Talk was gratis. Door gebrek aan technische vernuft werd de dienst weer uit de lucht gehaald, om drie jaar later weer terug te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *