Simonlyvergelijken.net

Het mobiele ticket raakt steeds meer intrek. Inmiddels worden er zo’n 40.000 tickets per maand verkocht door de NS. Dat zijn er zo’n 1300 per dag, goed voor een verdubbeling tegenover vorig jaar.

Mobiele ticket alleen voor voltarief

De NS introduceerde het mobiele ticket vorig jaar. Het ticket is alleen verkrijgbaar als voltarief ticket. De treinkaartjes met een lager tarief moeten nog steeds worden geprint of worden geleverd op een wegwerp chipkaart. OV-blog TreinReiziger voorspelt dat het ticket aan populariteit zal winnen als ook de goedkopere tickets digitaal beschikbaar worden.

Bij wijze van proef was in februari ook de populaire HEMA dagkaart als mobiel ticket beschikbaar. De NS noemde de proef toen ‘een succes’. In het jaarverslag van 2016 meldde het vervoersbedrijf zo’n 626 tickets per dag te verkopen, dan zijn er nu ruim 1300 per dag.

10.000 e-tickets per dag

Volgens de NS worden er dagelijks 100.00 e-tickets per maand verkocht. 40 procent daarvan is een mobiel ticket. Daarbij valt op te merken dat het mobiele ticket duidelijk populairder is geworden. De NS verwacht dat de opmerkt van het mobiele ticket de komende maanden doorzet. Steeds minder treinkaartjes worden nog geprint.

Het merendeel van de digitale tickets wordt momenteel verkocht in de Randstad. Met name voor korte afstanden is het kaartje populair. Vooral jongeren maken er gebruik van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *