Simonlyvergelijken.net

In Nederland wordt de mobiele telefoon echt de hele dag gebruikt. We staan zelfs op met de smartphone in de hand. Binnen 15 minuten na het opstaan is er al tenminste één keer naar gekeken. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte.

Direct mail checken
Voor de meeste werkenden begint de werkdag al meteen. Zodra de ogen open zijn, checken ze de werkmail. De student leest eerst alle appjes, die vaak ook over de studie gaan. De telefoon wordt daarna niet meer weggelegd.

Onderweg naar het werk of de studie wordt de telefoon namelijk ook volop gebruikt. 17 procent van de ondervraagden bekijkt de telefoon tijdens het autorijden.

Altijd in de hand
De mobiele telefoon is letterlijk altijd in de hand. Zelfs tijdens het werk wordt de mobiele telefoon actief gebruikt. Een romantisch diner voor twee zit er ook niet meer in, want ook tijdens het eten zit 36 procent van de ondervraagden actief op een telefoon.

Voor een goed gesprek hoeven we ook niet meer bij een vriend, vriendin of familielid aan te kloppen: die heeft waarschijnlijk geen tijd. 34 procent gebruikt de mobiele telefoon namelijk tijdens het praten.

Voor het slapengaan
De meeste mensen kijken voor het slapengaan nog even televisie. Terwijl 59 procent dat doet, wordt er niet op het televisiescherm gekeken, maar op de smartphone. Na een lange dag leggen we het ding weg, maar wel pas 15 minuten voor we gaan slapen.

Dat we er zo verslaafd aan zijn, komt doordat de batterij van nieuwe telefoons steeds beter wordt. Volgens Deloitte valt het ook op dat we massaal voor sim only kiezen en de telefoon alleen vervangen als deze kapot is. Apple-gebruikers zijn daar een uitzondering op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *