Simonlyvergelijken.net

Mobiele telefonie is de afgelopen 20 jaar goedkoper worden, net als andere communicatiediensten. De prijs daalde met een kwart. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Mobiele telefonie en internet

Het CBS deed onderzoek naar de prijzen van verschillende communicatiediensten. De prijzen voor (mobiele) telefonie en internetdiensten zijn 25,7 procent in prijs gedaald. Bij de telefoniediensten telden de onderzoekers ook toestellen mee die bij een abonnement worden geleverd.

Gemiddeld zijn de prijzen van de diensten in de afgelopen twee decennia twee keer zo hard gestegen als goederen. Volgens het CBS worden vrijwel alle diensten duurder: horeca, huren en vervoer werden sinds 1996 bijna 60 procent duurder. Auto’s en voeding stegen ruim 30 procent in prijs. Gemiddeld stegen de prijzen in Nederland met zo’n 45 procent.

Lagere prijzen voor toestellen

De afgelopen jaren ging de zogenaamde prijsindex voor technologische producten omlaag. Dat houdt in dat de producten steeds goedkoper worden. Televisies, camera’s en computer worden steeds meer verbeterd, waardoor de consument meer waar krijgt voor zijn geld.

Gunstig effect op abonnementen

Onlangs werd al bekend dat de concurrentie op de Nederlandse markt een gunstig effect heeft op de prijzen voor abonnementen. Doordat er op de Nederlandse markt veel providers te kiezen zijn, blijft de prijs laag. Dat levert uiteindelijk veel goedkopere sim only abonnementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *