Simonlyvergelijken.net

De mobiele betaalapplicatie SEQR is sinds afgelopen weekend in Nederland te gebruiken. Dat meldt telecomwebsite Telecompaper. Het door een Zweeds bedrijf geproduceerde systeem staat gebruikers toe om een betaling over te maken door middel van het scannen van een QR-code. De applicatie is al langer actief in onder meer Zweden en België, en wordt door het bedrijf zelf als grootste in Europa omschreven.

De applicatie is beveiligd met onder meer een pincode. Ook stuurt het systeem de gebruiker na verloop van tijd de kassabon – ook dit gebeurt via de applicatie zelf. Daarnaast is minimaal een 3G-verbinding nodig om de applicatie naar behoren te laten werken en problemen met afgebroken betalingen door eventuele trage en vast hangende applicaties te voorkomen.

De drie grote besturingssystemen ondersteunen de app: er is een versie beschikbaar voor Android, iOS en Windows. Betalingen worden mogelijk als de gebruiker zijn bankrekening met SEQR verbindt en vervolgens automatische incasso’s toestaat om de applicatie haar werk te laten doen.
Hoe de definitieve lancering in Nederland eruitziet is nog niet bekend. Evenmin is bekend welke bedrijven de applicatie ondersteunen. Bij onze zuiderburen is dat onder andere supermarktketen Colruyt, waar de applicatie in alle vijfhonderd landelijke vestigingen gebruikt kan worden. De toezegging dat iedere nieuwe gebruiker de komende periode een deel van het aankoopbedrag (zo’n drie procent) maandelijks kan terugvragen is in ieder geval al gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *