Simonlyvergelijken.net

Mobiele abonnees zijn steeds tevredener over hun aanbieder. Dat blijkt uit het Postpaid Mobile Insights Q3 2016-rapport van Telecompaper. De scores stijgen gestaag.

Tevredenheid stijgt onder mobiele abonnees

De tevredenheid stijgt hard. Tevredenheid wordt gemeten aan de hand van een zogenaamde NPS (Net Promoter Score). Die score is het afgelopen jaar verdubbeld als het gaat om mobiele abonnementen.

Er valt wel een verschil te zien: mobiele abonnees met een sim only abonnement zijn minder tevreden dan mensen met een abonnement met toestel. Dat is overigens niet zo opmerkelijk, want de tevredenheid onder sim only abonnees daalt bijna altijd.

Maandelijkse kosten belangrijke reden overstap

De maandelijkse kosten zijn nog steeds de belangrijkste reden om voor een provider te kiezen, maar het belang ervan neemt wel af. Een jaar geleden was voor 49 procent van de Nederlanders de prijs het belangrijkst. Nu is dat nog 42 procent.

De kwaliteit van het mobiele netwerk en de service zijn nog steeds niet erg belangrijk voor de Nederlandse consument. Nog geen 20 procent van de Nederlanders zegt dat het belangrijkst te vinden.

Stabiel

De markt voor mobiele abonnementen houdt zich al een aardige tijd stabiel Al ruim een jaar heeft ruim 80 procent van de Nederlanders een mobiel abonnement. Een kwart van de Nederlanders is van plan om over te stappen. Negen procent verwacht dit binnen een half jaar te doen. Voor providers houdt dat in dat er ongeveer een miljoen klanten te winnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *