Simonlyvergelijken.net

Steeds meer Nederlanders hebben het mobiel solliciteren ontdekt. De smartphone is hard op weg om de nummer één manier voor sollicitaties te worden. Volgens Neomax, een IT-detacheerder, is het aantal mobiele sollicitaties in 2016 gestegen met 150 procent.

Voordelen

Niet alleen werkzoekenden ondervinden de voordelen van mobiel solliciteren. Ook werkgevers zien langzaamaan de voordelen. Het is namelijk eenvoudiger om geschikte kandidaten te selecteren, blijkt uit onderzoek van Neomax, in samenwerking met trendwatcher Adjiedj Bakas.

Volgens Bakas vragen de ontwikkelingen wel om een verandering van het sollicitatieproces. Zo moet de website bijvoorbeeld optimaal worden gemaakt voor mobiele apparaten. De website mag ook geen grote lappen tekst meer bevatten.

Mobiel solliciteren betekent digitaal vaardig

Mobiel solliciteren betekent vaak ook dat er moet worden gekeken naar andere kwaliteiten dan schoolresultaten en cv’s. Bedrijven merken dat die selectiecriteria niet genoeg inzicht geven in toekomstige prestaties.

Door mobiel te solliciteren krijgen bedrijven andere indrukken. Ze weten bijvoorbeeld dat de kandidaat digitaal vaardig is. Anders had hij of zij niet mobiel gesolliciteerd. Daarnaast zijn er nog allerlei andere factoren die een rol spelen bij het succes van een werknemer. Wat die factoren zijn, kan uit een data-analyse blijken.

Digitale transformatie

Het hele onderzoek is gebundeld in het tienjarig jubileumboek ‘De digitale transformatie’. Dat boek gaat over de impact van digitalisering op bedrijven, consumenten en de overheid. Daarin komt dus ook uitgebreid mobiel solliciteren aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *