Simonlyvergelijken.net

Het aantal mensen dat iets anders doet met hun mobiel dan bellen en sms’en, is verdubbeld. Veel mensen kijken nu live televisie via de smartphone. Het wordt nu vooral gebruikt als afstandsbediening voor tv, voor navigatie of als kleine televisie. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Niet meer bellen of sms’en
Telecompaper vergeleek de resultaten met een eerder onderzoek uit 2012. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat de mobiele telefoon als live televisie gebruikt, is verdubbeld. De smartphone wordt steeds minder gebruikt voor haar oorspronkelijke functie: bellen of sms’en. Het percentage gebruikers dat de mobiel gebruikt als live televisie stijgt van vijf procent naar tien procent. Meer mensen gebruiken de telefoon als tv, maar het aantal keer per maand dat ze doen, neemt wel af.

De telefoon wordt ook vaak gebruikt als afstandsbediening. Het toestel wordt gekoppeld aan een mediabox als Apple TV of Google chromecast. Volgens het onderzoek wordt de mobiel ook steeds vaker ingezet om bankzaken mee te doen. Consumenten delen ook de mobiele internetverbinding als WiFi-hotspot.

Naast TV ook een wekker
De smartphone blijkt niet alleen een handige tv, maar ook een handige wekker. Zes op de tien eigenaren gebruikt het mobieltje minstens een keer peer maand als wekker. De functie agenda/kalender is ook geliefd. De helft van de smartphone-eigenaren gebruikt deze regelmatig.

Voor het bedienen van de kachel of CV-ketel wordt de telefoon bijna nooit gebruikt. Ook het gebruik van een telefoon als afstandsbediening voor een harddisk-recorder is niet geliefd. De adoptiegraad daarvoor ligt pas op een paar procenten in Nederlandse huishoudens.

Smartphones worden populairder
Dat de telefoon niet meer uitsluiten wordt gebruikt voor communicatie, komt volgens Telecompaper door de opkomst van de smartphone. In 2012 had 56 procent van de ondervraagden een smartphone. Nu is dat 84 procent. Dat blijkt uit het Dutch Smartphone Users-rapport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *