Simonlyvergelijken.net

Bijna de helft van de Nederlanders ziet mobiel internet als een goed alternatief voor vast internet. Voor meer dan een derde van de Nederlanders is het de overweging waard om over te stappen op mobiel internet. Daarvoor moet de prijs van een mobiel abonnement wel lager zijn dan voor een vast abonnement.

Sneller mobiel internet

34 procent van de Nederlanders overweegt om over te stappen als de geboden snelheid van mobiel internet via 5G even hoog of hoger is dan vast internet. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Als de prijs van 4G lager is dan van vast internet, wil 44 procent van de Nederlanders over te stappen.

Naast de prijs en de snelheid letten we ook massaal op de betrouwbaarheid. Alleen als deze beter is dan de huidige vaste verbinding, wil 37 procent wel overstappen.

Meer mensen overwegen een overstap

Als we de cijfers vergelijken met de cijfers van vorig jaar, blijkt dat veel meer mensen nu de overstap naar 4G durven te maken. Probleem is wel dat nog lang niet alle mobiele providers mobiel internet voor vast gebruik toestaan.

In Nederland bieden alleen KPN en T-Mobile abonnementen aan waarin 4G een alternatief voor vast internet biedt. Naar eigen zeggen heeft KPN enkele duizenden abonnees die daar gebruik van maken.

T-Mobile

T-Mobile doet een uitgebreide test met 4G als vervanger voor vast internet. De provider wil in oktober een dergelijk abonnement commercieel lanceren. Bij zowel KPN als T-Mobile wordt het 4G-signaal via een simkaart naar een router gestuurd en in de woning verspreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *