Simonlyvergelijken.net

Mobiel betalen wordt steeds populairder. Daarnaast doen we steeds vaker aankopen via onze mobiele telefoons. Dat blijkt uit het ‘Whats Happening Online’-onderzoek van Ruigrok NetPanel.

Online shoppen en mobiel betalen

Nederlanders shoppen nog steeds het liefst op een laptop of gewone computer, maar de smartphone wordt wel steeds populairder. In de afgelopen vijf jaar zijn alle leeftijdsgroepen meer gaan winkelen via hun telefoons. Wie rond de millenniumwisseling is geboren koopt het vaakst iets via de smartphone.

Volgens Marit Klooster van Ruigrok NetPanel komt dat doordat mobiel internet steeds geschikter wordt voor het winkelen: “Kijk naar de toename van het gemak van internetbankieren. Daarmee spelen banken slim in op de online generatie.” Nederlanders van 36 jaar en ouder shoppen het liefst via de tablet.

Privacy

Online is iDEAL de populairste manier om te betalen. Of we er voor kiezen om online iets te bestellen, hangt af van de betrouwbaarheid van de webwinkel en de veiligheid van de betaalmethode. Ouderen lijken veiligheid belangrijker te vinden dan jongeren. Zij bekommeren zich vooral om eventuele extra kosten.

Hoewel steeds meer mensen mobiel betalen, denken de meeste mensen niet dat hun online privacy goed beschermd is. Meer dan de helft van de babyboomers maakt zich zorgen over de veiligheid van haar gegevens op het net. Slechts een kwart van de jongeren maakt zich druk over de privacy op het internet.

Nog geen afscheid van winkels

We nemen nog lang geen afscheid van de fysieke winkels, stelt Ruigrok NetPanel: “Uit ons onderzoek blijkt dat bijna vier op de vijf Nederlanders niet zonder de vertrouwde winkels kunnen. Voor alledaagse boodschappen, meubels en kleding lopen we nog graag even een winkel binnen”, zegt Marit Klooster.

De toekomst lijkt rooskleurig voor winkeliers: bijna driekwart van de Nederlanders denkt niet dat winkels in de toekomst overbodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *