Simonlyvergelijken.net

Smartphone-gebruikers kunnen nu mobiel betalen met iDEAL via een zogenaamde QR-code. Daarvoor heeft iDEAL een nieuwe app uitgebracht. Met de applicatie speelt het bedrijf Currence, eigenaar van iDEAL, in op de trend dat steeds meer mensen mobiel betalen. De app wordt voor het eerst gebruikt tijdens de Hartweek van de Hartstichting.

Mobiel betalen met QR en iDEAL

In de speciale iDEAL-app kunnen gebruikers een QR-code scannen, waarmee direct geld overgemaakt kan worden. Na het scannen van de code wordt de gebruiker doorgestuurd naar de mobiel bankieren-app van de eigen bank, zodat de betaling direct uitgevoerd kan worden. Alle gegevens zitten al in de QR-code verwerkt, zoals de ontvanger en het te betalen bedrag.

De gebruiker hoeft alleen de betaling nog te bevestigen. De applicatie werkt alleen met speciale QR-codes. Die codes bevatten in ieder geval het iDEAL-logo.

Eenvoudiger doneren

De applicatie wordt voor het eerst ingezet bij de Hartweek van de Hartstichting. De stichting houdt deze week van 17 tot en met 23 april. Met de app moet het een stuk eenvoudiger zijn om mobiel te doneren. Na het scannen van een code wordt de gebruiker doorgestuurd naar de donatiepagina van de Hartstichting. Er kan dan zelf een gewenst bedrag ingevuld worden.

ING

Eergisteren lanceerde ING ook al een eigen betaalmethode met een QR-code. In de Mobiel Bankieren-app kunnen ING-klanten zelf een code aanmaken, waarna de betalende partij deze alleen maar hoeft te scannen. De code van ING is, in tegenstelling tot die van iDEAL, universeel. Daardoor kan de code ook gescand worden door klanten van andere banken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *