Simonlyvergelijken.net

Apple-gebruikers kunnen voorlopig nog niet betalen met de Mobiel Betalen App van ING. Hetzelfde geldt voor gebruikers van Windows. Volgens de bank is Apple eerst aan zet om mobiel betalen in Nederland mogelijk te maken. Dat zegt de bank tegen Telecompaper.

Niet voor Windows en iOS

ING zegt tegen Telecompaper ook graag iPhone-gebruikers te bedienen: “We bedienen ook de iPhone-gebruikers graag. We volgen alle ontwikkelingen met betrekking tot nieuwe betaalmogelijkheden, waaronder Apple Pay, nauwgezet.”

Een app voor Windows is voorlopig nog niet in zicht: “Voor wat betreft Windows is mobiel betalen op dit moment niet mogelijk”, zegt woordvoerster Liselore Stuut tegen Telecompaper.

Mobiel betalen met Android

November vorig jaar lanceerde ING een app waarmee klanten die beschikking hebben over een smartphone met Android 4.4 of hoger mobiel kunnen betalen. Die smartphone moet dan wel een NFC-chip hebben. Sinds het aanbieden van de app, is deze ruim 60.000 keer gedownload. Er worden ongeveer 20.000 transacties per week mee gedaan.

Volgens ING hebben ongeveer 750.000 ING Mobiel Bankieren-klanten een geschikt toestel met Android 4.4 of hoger.

Geen ruime belangstelling

Uit onderzoek blijkt dat de meeste consumenten ook nog niet zitten te wachten op mobiel betalen. De pinpas werkt nog prima, en dus is er geen reden om opeens de telefoon te gebruiken. Nog geen tien procent maakt gebruik van mobiel betalen. 62 procent zegt er geen gebruik van te maken, en er ook niet in geïnteresseerd te zijn. 29 procent van de Nederlanders betaalt nog niet mobiel, maar is er wel in geïnteresseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *