Simonlyvergelijken.net

Mobiel bankieren wint aan populariteit. Apps om bankzaken mee te regelen worden veelvuldig gebruikt en krijgen een hoge waardering als het gaat om de kwaliteit er van. De app van de ING Bank is het populairst. Dat blijkt uit het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper.

Top 3 apps voor mobiel bankieren

ING heeft dus de meest gebruikte app, maar ook twee andere banken doen het goed. Op plaats twee staat namelijk de app van de Rabobank: Rabobankieren. Op nummer drie staat de applicatie van ABN Amro.

Ongeveer 3,7 miljoen Nederlanders hebben de app van ING op de smartphone, dat geldt voor ongeveer 3,2 miljoen Nederlanders bij Rabobankieren. 2 miljoen Nederlanders hebben de ABN AMRO-app op hun telefoon staan.

Kleinere banken

De banken met de meest gedownloade applicaties zijn ook meteen de drie grootste banken. De kleinere banken hebben allen minder dan 400.000 downloads. Onder die kleine banken verstaan we bijvoorbeeld de SNS Bank, Knab en de Regiobank.

Over het algemeen zijn gebruikers van mobiel bankieren erg tevreden over de kwaliteit van de drie grootste applicaties. Zij waarderen de apps gelijk aan andere populaire diensten als Netflix en WhatsApp.

Om de dag inloggen

Uit het onderzoek blijkt dat degenen die mobiel bankieren ongeveer om de dag inloggen op de app. Er blijkt nauwelijks verschil tussen het gebruik van de drie grootste apps.

De onderzoekers van Telecompaper deden ook onderzoek naar andere segmenten. Zo keken ze naar de populariteit van andere apps, waaronder Netflix en RTL XL. Uit het gehele onderzoek bleek dat Netflix op dit moment de populairste app is en dat RTL XL in opkomst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *