Simonlyvergelijken.net

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) wil het bellen op de fiets toch verbieden. Ze wil kijken naar de haalbaarheid van een dergelijk verbod. Dat schrijft RTL Nieuws.

Niet meer bellen op de fiets

Een jaar geleden gaf de minister van Infrastructuur en Milieu aan dat een verbod rondom bellen op de fiets niet haalbaar was. Een dergelijk verbod zou niet te handhaven zijn. Nu verandert de minister toch van gedachten. Dat komt doordat er een dodelijk slachtoffer is gevallen en er sprake is van een toenemend gebruik van de telefoon op de fiets.

Aanleiding voor een onderzoek naar het verbod is het bezoek van vader Michael aan de Tweede Kamer. Zijn 13-jarige zoon kwam vorig jaar om het leven door een verkeersongeluk door telefoongebruik. De vader wil dit soort ongelukken in de toekomst voorkomen.

Campagnes

Het ministerie kwam al met campagnes, in samenwerking met de telefoonproviders. Volgens het ministerie hebben die campagnes niet het gewenste resultaat gehad. KPN, T-Mobile, UPC, Vodafone en Ziggo ontwikkelden bijvoorbeeld de app ‘Fietsmodus’, waarmee smartphonegebruikers geen gebruik van de telefoon kunnen maken als ze op de fiets zitten.

Eén op de drie

Volgens het ministerie gebruikt bijna één op de drie jongeren tussen de 12 en de 21 jaar de mobiele telefoon op de fiets. Steeds meer van hen appt, belt of zit op het internet terwijl er gefietst wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *