Simonlyvergelijken.net

Sinds het samenvoegen van Ziggo en UPC, raden minder mensen Ziggo aan als provider. Ze tippen vrienden en familie minder vaak er een abonnement af te nemen. Dat valt te zien aan de zogenaamde ‘Word-of-Mouth-score’. Dat schrijft Telecompaper.

Juli
In juli had Ziggo nog de hoogste Word-of-Mouth-score, samen met Simyo. De score geeft aan hoeveel procent van de huidige klanten een aanbieder zou aanbevelen aan anderen. Toen gaf bijna drie kwart van de postpaid-klanten aan zijn mobiele provider aan te bevelen aan anderen. Het bedrijf haalde een score van 52. Daarmee scoorde Ziggo toen ruim boven de andere acht mobiele partijen die meegenomen werden in het onderzoek.

Nu, 24 weken later, staat de score tien punten lager, op 42. Dat de score is gedaald, komt door het samengaan met UPC. Toen UPC en Ziggo nog onafhankelijk van elkaar waren, behaalde UPC al slechtere scores dan Ziggo.

De naam Ziggo
Dat UPC niet zo’n sterk imago had als Ziggo, was ook de reden om bij het samenvoegen van de twee bedrijven de naam ‘Ziggo’ te voeren. Ondanks dat UPC een internationale merknaam was van moederbedrijf Liberty Global.

Voor de klanten van beide providers veranderde er genoeg: Ziggo-klanten kregen hogere downloadsnelheden, ontvingen MyPrime en de Horizonbox werd geïntroduceerd. UPC-klanten kregen meer content en diensten voor een hoger maandbedrag.

Storingen
Vooral storingen zorgden ervoor dat minder mensen de aanbieder van mobiele telefonie aanraden. De Word-of-Mouth-score zakte voor Ziggo tot onder het niveau waar UPC op zat. Ook de hogere kosten helpen niet mee voor de score. Op sociale media wordt ook veel geklaagd over de communicatie van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *