Simonlyvergelijken.net

Vodafone heeft in het tweede kwartaal van 2016 veel klanten verloren. Daarmee is ook de omzet teruggelopen. Het telecombedrijf verloor zo’n 2,2 procent, waardoor de omzet uitkomt op 425,9 miljoen euro. Vorig kwartaal lag de omzet nog op 457 miljoen euro. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers (Q2 2016).

Minder mobiele abonnees

Het aantal mobiele abonnees daalde flink bij de mobiele aanbieder. Het bedrijf verloor 46.000 klanten met een mobiel abonnement. De grootste klappen vielen op de prepaid-markt; de aanbieder verloor daar 96.000 klanten. Een klant geeft gemiddeld 24,10 euro uit aan mobiele telefonie.

Vodafone heeft last van roamingkosten

Volgens de aanbieder wordt de omzetdaling veroorzaakt door ‘concurrerende marktomstandigheden’. Daarnaast heeft de provider het zwaar met de nieuwe regels rondom roamingkosten. Doordat de Europese Commissie een maximum toeslag heeft ingesteld, komen er minder roaminginkomsten binnen bij Vodafone.

De omzet uit mobiele diensten daalde, maar deze werd ondervangen door een stijging van de omzet bij haar vaste telecomdiensten.

Meer dataverbruik, minder sms’jes

Het dataverbruik steeg bij Vodafone met 32,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt vooral doordat steeds meer klanten gebruikmaken van 4G. Het telecombedrijf heeft nu twee miljoen 4G-klanten, dat is een half miljoen meer dan een kwartaal eerder.

Het aantal sms’jes neemt flink af. Op jaarbasis sturen we zo’n 273 miljoen sms’jes. Jaarlijks versturen we ongeveer 20,9 procent minder sms’jes. Het aantal belminuten nam wel toe, met 5,5 procent.

Vodafone Thuis

De mobiele aanbieder kreeg er afgelopen kwartaal veel Vodafone Thuis-klanten bij. Het aantal klanten verdubbelde naar 123.000. De totale omzet kwam uit op een verlies van 2,2 procent. De provider verdiende zo’n 425,9 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *