Simonlyvergelijken.net

De telecomaanbieder Tele2 heeft het afgelopen kwartaal veel klanten verloren. Er kwamen weliswaar 3.000 nieuwe mobiele klanten bij, maar er gingen 4.000 breedband- en 4.000 telefonie-klanten verloren. De omzet groeide met 80 miljoen euro. Dat is 31 procent groei.

Lancering 4G-netwerk
Tele2 heeft de 3.000 nieuwe mobiele klanten vooral te danken aan de lancering van haar 4G-netwerk. De mobiele aanbieder maakte het netwerk in november beschikbaar. Het bedrijf richt zich vooral op de gebruiker die veel data verbruikt.

De provider heeft zowel een eigen 4G-netwerk als een Mobile Virtual Network Operator (MVNO)-overeenkomst voor 3G met T-Mobile Nederland. Dit kwartaal maakten meer mensen gebruik van het 4G-netwerk, dan van het 3G-netwerk.

Teleurstelling
Al heeft Tele2 er 3.000 nieuwe mobiele klanten bijgekregen; de provider is niet tevreden. Het is teleurgesteld in de netto-aanwas van klanten. Dat er minder klanten overblijven, komt volgens de mobiele aanbieder door een grote uitstroom van klanten ‘aan de onderkant’. Dat is het gevolg vn sterke concurrentie in het lage en sim only-segment.

Volgens de mobiele aanbieder laat de instroom wel een positieve ontwikkeling zien. Op de mobiele markt kwam de dienstenomzet uit op 43 miljoen euro.

Investeringen in mobiel
Tele2 blijft investeren in zijn netwerken en het merk op zich. Zo stijgen de investeringen in mobiel naar een nieuw record: 36 miljoen euro. Daardoor is er nu in totaal 275 miljoen euro geïnvesteerd, sinds begin 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *