Simonlyvergelijken.net

Softwaregigant Microsoft gaat zich op de markt van mobiele aanbieders begeven. Het bedrijf lijkt van plan te zijn zelf mobiele datapaketten aan te bieden. Dat zou dan moeten gebeuren als virtuele provider.

Virtuele provider
Als Microsoft inderdaad zelf mobiele databundels gaat aanbieden, heeft het bedrijf een netwerk nodig. Het wordt dan een virtuele provider; een aanbieder van mobiel internet, die gebruikmaakt van bestaande netwerken en antennes.

Op het moment zou Microsoft testen met een app. Met die app kunnen Windows 10-gebruikers hun apparaat verbinden met mobiele netwerken. Daar is dan geen contract voor nodig. De applicatie is wel al te vinden in de appwinkel van Microsoft, maar is nog niet publiekelijk aangekondigd.

Speciale simkaart
Om de applicatie te kunnen gebruiken, moeten gebruikers een speciale simkaart van Microsoft kopen. Dat staat in de beschrijving van de app. De databundels zullen worden aangeboden via de Windows Store. Dat houdt in dat er ook een Microsoft-account is vereist.

Nog veel onduidelijk
Het is nog niet duidelijk wanneer het virtuele netwerk van Microsoft in gebruik zal worden genomen. Ook is nog niet duidelijk met welke mobiele providers de softwaregigant wil gaan samenwerken.

Uit de beschrijving van de applicatie valt in ieder geval te concluderen dat het binnenkort mogelijk is een databundel bij het bedrijf te kopen. Maar hoe dat precies werkt, moet nog blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *