Simonlyvergelijken.net

Microsoft komt waarschijnlijk deze zomer met een eigen betaalsysteem op basis van NFC. Daarmee wordt het mobiel betalen via een Windows 10 Mobile-telefoon mogelijk. Dat gaat werken met de Wallet-app in het besturingssysteem.

Mobiel betalen met Tap To Pay

De ‘Wallet’-app zit al een paar jaar in het mobiele besturingssysteem van Windows. Pas in de nieuwste versie zit een optie voor mobiel betalen via NFC.

Het betalen gaat waarschijnlijk werken met Tap To Pay. Dat zal werken op alle plekken waar andere betalingen via NFC ook kunnen, waaronder in Nederland.

Zonder display

De betalingen werken zonder dat het display aan hoeft te staan. Hoe de authenticatie precies verloopt, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk zal het werken via de irisscanner in Windows Hello. Op veel andere toestellen is het voor de gebruiker mogelijk zich te identificeren via de vingerafdrukscanner, maar een Lumia-toestel heeft die optie niet.

Voorlopig alleen in de VS

Helaas lijkt het erop dat de functie voorlopig alleen werkt in de Verenigde Staten, schrijft Windows Central. Technisch is het wel mogelijk om ook in Nederland mobiel te betalen, maar praktisch werkt het nog niet. Met een telefoon uit het Verenigd Koninkrijk bleek het niet mogelijk een bankkaart toe te voegen.

Tap To Pay moet het antwoord zijn op Apple Pay van Apple en Samsung Pay op de Galaxy-smartphones. Google werkt ondertussen ook aan een soortgelijk systeem: Android Pay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *