Simonlyvergelijken.net

De meeste gezinnen in Nederland hebben zowel een vast als mobiel abonnement. Maar liefst 79 procent van de gezinnen beschikt over die combinatie. Opmerkelijk is dat meer mensen weer gebruik maken van een abonnement voor vaste telefonie. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Mobiel abonnement in combinatie met vaste telefonie

Maar liefst vier vijfde van de Nederlandse huishoudens had volgens het panel afgelopen februari ook een vast telefoonabonnement. 97 procent van de respondenten geeft aan ook een mobiele aansluiting te hebben. Daarmee heeft 79 procent van de Nederlandse bevolking een combinatie tussen vaste telefonie en mobiele telefonie.

Triple-play

Dat weer meer mensen voor een vaste telefoon kiezen, komt vooral door het goedkope aanbod van abonnementen. Vrijwel alle aanbieders van vaste telefonie bieden de dienst voor minder dan 2,50 euro per maand aan.

Dat komt doordat het onderdeel is van een zogenaamd triple-play pakket. Vaak zijn vaste telefonie, mobiele telefonie en bijvoorbeeld televisie of vast internet dan gecombineerd. Op die manier kunnen providers scherpe aanbiedingen doen.

Vast voor thuis

Bijna een derde van de consumenten zegt alleen beide aansluitingen te hebben omdat het zo uitkwam met het pakket. De meeste mensen gebruiken de vaste telefoon voor thuis en de mobiele telefoon voor alle andere zaken.

Vooral mannen maken gebruik van een vaste telefoon, omdat er betalingstransacties mee gedaan kunnen worden. Over het algemeen hebben mannen en vrouwen dezelfde reden om zowel een vast als mobiel abonnement te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *